15 januari 2021 Kabinet Rutte treedt af. Als gevolg van de toeslagenaffaire. Voor mij het enige juiste wat ze hadden kunnen doen. 

“Hun verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van hun handelen of juist niet handelen in deze zaak”. 

Een zaak waarbij ongelooflijk veel slachtoffers zijn gevallen. 

Waar hulpverleners essentiële informatie hebben achter gehouden. Waar hulpverleners onjuiste informatie hebben verstrekt. Waar hulpverleners het hebben laten gebeuren, hun mond hebben gehouden.

En hoe zit het met de persoonlijke verantwoordelijkheid van de ministers. 

Van al die mensen die op de hoogte waren van wat hier gebeurde? 

“Moeten niet alle ministers aftreden? En moet Minister Rutte dan niet ook aftreden als minister President?” 

Minister Rutte, wie is hij? 

Ik maak kennis met meneer Rutte via het programma ‘Linda’s wintermaand’. En natuurlijk via de persconferenties. Je zal maar in zijn schoenen staan, heb ik regelmatig gedacht.

Volgens mij is hij echt een toffe peer. Een menselijk mens. Een goeie.

Hij vertelt bij Linda dat hij essentiële en juiste informatie via derden binnen krijgt. Die ‘derden’ die voor Rutte bepalen wat essentieel is of niet.

Rutte die vervolgens zijn keuzes maakt en baseert op de al geselecteerde informatie door derden.

Rutte waarvan ik echt geloof dat hij echt niet volledig op de hoogte was van alles wat zich daar allemaal heeft afgespeeld.

Waarvan ik hoop dat hij niet op de hoogte was van ALLE informatie.

Anders zou ook hij mij enorm teleurstellen.

Minister Rutte waarvan ik vind dat hij niet af hoeft te treden als minister wanneer hij kan bewijzen dat hij begiftigd is met verstand en geweten.

“Wanneer ik dit zwart op wit zie, op een functionele MRI-scan.”

Dat geldt trouwens wat mij betreft voor alle ministers. Niet alleen de ministers van het kabinet. Maar alle ministers. Ook een minister Grapperhaus.

Minister Grapperhaus die hier heel makkelijk doorheen lijkt te fietsen.

Wanneer deze ministers onomstotelijk bewijs hebben dat zij in het bezit zijn van verstand en geweten, hoeven deze mensen van mij niet af te treden. Zij wisten het niet. Zij hebben niet willens en wetens gehandeld. Zij zullen er alles aan doen om te voorkomen dat het nooit meer zal gebeuren.

Daarentegen zouden die ministers waarbij aantoonbaar is dat zij behoren tot de mens met verstand zonder geweten, per onmiddelijk hun ontslag in moeten dienen.

Zij wisten het wel. Zij hebben wel willens en wetens gehandeld. Zij zullen het nog een keer doen.

Moest het kabinet aftreden?

 

Ja, ik vind dat het kabinet af moest treden. Dat het kabinet de eerste stap moest nemen. Het goede voorbeeld had moeten geven. Het rechtssysteem wat al op instorten stond, het zorgsysteem wat al op instorten stond. Het systeem wat al op de schop moest, als ik de woorden van Grapperhaus mag gebruiken.”

Grapperhaus, die toen al het goede voorbeeld had moeten geven. Toen de kiekjes van zijn bruiloft publiekelijk werden gemaakt. Grapperhaus die toen al had moeten aftreden.

Grapperhaus die voor zijn bruiloft zei dat hij niets aan de coronaregels kon veranderen.

“Dan zou het hele rechtssysteem op de schop moeten”.

Grapperhaus die na zijn bruiloft de Coronaregels ineens wel kan veranderen. Waarmee hij met het veranderen van deze regels, zonder dat hij het wist zelf de schop in het rechtsyssteem heeft gezet en hiermee zijn eigen graf heeft gegraven.

Moeten alle ministers aftreden, ook buiten het (nieuwe) kabinet?

 

Ik vind niet dat dat alle ministers af moeten treden en/of dat zij persoonlijk verantwoordelijk zijn voor de toeslagenaffaire. En ik vind dus ook dat zij niet af hoeven te treden als minister of geen deel mogen nemen aan het nieuwe kabinet.

Zoals Rutte en de Jonge zelf ook aangeven.

Dat vind ik te kort door de bocht. En als ik de mensen in mijn omgeving mag geloven, ben ik al behoorlijk kort door de bocht.

Van mij mogen alle ministers die onomstotelijk aan kunnen tonen, dus met bewijs van functionele MRI-scans, waarop te zien is dat zij begiftigd zijn met verstand en geweten, hun functie uit blijven oefenen als minister en hoeven zij niet per direct af te treden. En mogen zij wat mij betreft zitting nemen in het nieuwe kabinet.

“Dan durf ik volledig te vertrouwen op die mensen die mij als mens en mijn rechten als mens horen te beschermen!”

In maart 2021 zijn de nieuwe verkiezingen. Verkiezingen voor nieuwe ministers, voor een nieuw kabinet.

En ik wil echt gaan kiezen, een stem uitbrengen, het liefst op Rutte, als minister, als Minister-President.

“Maar hoe kan ik een een weloverwogen en juiste keuze maken, wanneer ik de essentiële informatie mis, om een weloverwogen keuze te kúnnen maken?”

Erken wat er is, wat het ook is. Omdat het er is! 

Kim Boom

Kim’s Blog

Meer lezen over interessante onderwerpen en de mogelijkheid hebben om er over mee te praten met lotgenoten? Schrijf je dan in om op de hoogte te blijven van mijn nieuwe blog.

Jouw stem telt, laat je horen!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen!

Volg mijn blog nieuwsbrief voor handige tips en informatie rondom onderwerpen zoals HSP en narcisme. Vul hieronder je e-mailadres in.

 

Bedankt voor het volgen van mijn blog :)

Share This